Bacon

Το μπέικον είναι ένα είδος αλατισμένου χοιρινού κρέατος. Παρασκευάζεται από διάφορα τεμάχια κρέατος, συνήθως από την κοιλιά του χοιρινού ή από κομμάτια της πλάτης, τα οποία έχουν λιγότερο λίπος.

Συστατικά: κοιλιά χοιρινού, νερό, αλάτι, λειτουργικά συστατικά

Παρακάτω τα μηχανήματα με τα οποία θα δημιουργήσετε αυτή την εφαρμογή:

1.Μηχανή Έγχυσης Άλμης GEA MultiJector με trolley

2. Περιστροφικός Φούρνος Γρήγορο Μαγείρεμα GEA

3. Μηχανή Κοπής Φέτες Τυρί Αλλαντικα GEA DualSlicer

4. Αυτόματη Φόρτωση Φέτες Γραμμή GEA

5. Συσκευασία τροφίμων thermoformers GEA

1. GEA MultiJector

Έγχυση

4. GEA ShingleLoader

Αυτόματη Φόρτωση

5. GEA PowerPak Plus

Συσκευασία

Διαδικασία έγχυσης με το GEA MultiJector

Το GEA MultiJector είναι μία μηχανή έγχυσης άλμης πολλαπλών χρήσεων χωρίς όμως να συμβιβάζεται στην ακρίβεια και την απόδοση που μπορεί να δώσει μια μηχανή με συγκεκριμένη χρήση. Είναι μία ευέλικτη λύση για έγχυση σε προϊόντα με ή χωρίς κόκκαλο αλλά και ευαίσθητα προϊόντα.

Μηχανή Έγχυσης Άλμης GEA MultiJector με trolley
GEA MultiJector

Κάπνισμα με το GEA CookStar SuperHeatSmoke

Οι λύσεις in-line καπνίσματος GEA CookStar συνδυάζουν την τεχνολογία διπλού σπειροειδούς φούρνου με τον ψεκασμό συμπυκνωμένου φυσικού καπνού, για την παραγωγή ελκυστικών μαγειρεμένων και καπνιστών προϊόντων. Χρησιμοποιεί συμπυκνωμένο φυσικό καπνό από τον Red Arrow, τον κορυφαίο στην αγορά στα συμπυκνώματα καπνού.

Η διαδικασία SuperHeatSmoke, που καπνίζει σε θερμοκρασίες άνω των 100 βαθμών Κελσίου, είναι κατάλληλη για κοτόπουλο, μοσχάρι, χοιρινό κ.α.

Η διαδικασία HotSmoke, που καπνίζει σε θερμοκρασίες κάτω των 100 βαθμών Κελσίου, είναι ιδιαίτερα ιδανική για χοιρινές κοιλιές, μπέικον και κομματάκια.

Περιστροφικός Φούρνος Γρήγορο Μαγείρεμα GEA
GEA Cookstar SuperHeatSmoke

Κοπή σε Slices με το GEA DualSlicer

Οι ανεξάρτητοι οδηγοί δίνουν πολύ λίγη φύρα προϊόντος, το οποίο είναι συνιστώσα της πολύ καλής διαχείρισης του προϊόντος και υψηλό ποσοστό μερίδων με συγκεκριμένο βάρος. Οι ρυθμιζόμενοι ρότορες και οι νέες λεπίδες με R470 εγγυώνται βέλτιστα αποτελέσματα κοπής. Χάρης τους μικρούς χρόνους κοπής και το υψηλό αποτέλεσμα, το GEA DualSlicer είναι σχεδιασμένη για να ενσωματωθεί μέσα σε πλήρως αυτοματοποιημένες γραμμές, π.χ. σε συνδιασμό με την GEA ShingleLoader και την GEA PowerPak.

Μηχανή Κοπής Φέτες Τυρί Αλλαντικα GEA DualSlicer
GEA DualSlicer

Αυτόματη shingle φόρτωση με το GEA ShingleLoader

Η αναπαραγώγιμη ακρίβεια φόρτωσης είναι κοινό χαρακτηριστικό όλων των μελών της οικογένειας GEA ShingleLoader. Αυτό σημαίνει ότι μια μεγάλη ποικιλία μερίδων από κομμένα σε φέτες προιόντα μπορούν να τροφοδοτηθούν σε μια μηχανή θερμοδιαμόρφωσης μέσω του GEA ShingleLoader. Επιπλέον στη διαδικασία φόρτωσης, η GEA ShingleLoader εξασφαλίζει συνεχής παραγωγή σε σχέση με τη μηχανή συσκευασίας, στις περισσότερες φορές καθ’ όλη τη διάρκεια φόρτωσης της slicer, μέσω των ενσωματομένων ρυθμιστικών μεταφορέων. Ο συνεπής υγειονομικός σχεδιασμός και οι απλά, γρήγορα αποσπόμενες ταινίες επιτρέπουν υψηλού βαθμού ασφάλεια προϊόντος μέσω αποτελεσματικού και οικονομικού υγρού καθαρίσματος.

Αυτόματη Φόρτωση Φέτες GEA ShingleLoader
GEA ShingleLoader

Τέλεια συσκευασία προϊόντων σε κενό, skin, ή τροποποιημένη ατμόσφαιρα με το GEA PowerPak Plus

GEA PowerPak PLUS διαθέτει νέο βελτιωμένο μηχανισμό εκτύλιξης για το άνω και το κάτω φιλμ και ένα καινοτόμο σύστημα, που τεντώνει το φιλμ επιτυγχάνοντας την ομαλή εκτύλιξή του, την αποφυγή παραμορφώσεων λόγω τανυσμού του φιλμ, αλλά και πολύ γρηγορότερες αλλαγές φιλμ από τους χειριστές.

Ο σχεδιασμός του σταθμού συγκόλλησης έχει βελτιωθεί δραστικά και τώρα προστατεύεται από κατακόρυφα κινούμενες θύρες ασφαλείας, οι οποίες μπορούν να χαμηλώσουν γρήγορα και εύκολα όταν απαιτείται, εξαλείφοντας την ανάγκη για απομάκρυνση προστατευτικών καλυμμάτων κατά την επίσκεψη για έλεγχο, συντήρηση ή αλλαγές του φιλμ.

Συσκευασία τροφίμων thermoformers GEA
GEA PowerPak PLUS

Το μπέικον είναι ένα είδος χοιρινού κρέατος που παστώνεται με αλάτι και παρασκευάζεται από διάφορα κομμάτια κρέατος, συνήθως από την κοιλιά του χοιρινού ή από τα πίσω κομμάτια. Το κρέας συχνά καπνίζεται πριν συσκευαστεί και πωληθεί στο σούπερ μάρκετ.

Για να φτιάξετε το τέλειο μπέικον, πρέπει όλα να βρίσκονται σε ισορροπία, και εδώ έρχεται να βοηθήσει η θρυλική τεχνογνωσία της GEA. Σημασία δεν έχει τι κάνετε, αλλά πώς το κάνετε. Και η GEA το κάνει σωστά.

Δείτε το σχετικό βίντεο

Απόλυτος έλεγχος της διαδικασίας έγχυσης

Το σύστημα έγχυσης άλμης GEA MultiJector 2mm προορίζεται για την ακριβή άλμη του μπέικον, με βελόνες OptiFlex 2mm, οι οποίες λειτουργούν με πολύ σφιχτό τρόπο έγχυσης, εξασφαλίζοντας εξαιρετική ακρίβεια. Χάρη στον μέγιστο “time-in-meat”, μια τεχνική ακριβείας έγχυσης της GEA που βασίζεται στον ειδικό συνδυασμό του ύψους διαδρομής και του χρόνου κύκλου έγχυσης, οι βελόνες παραμένουν στο προϊόν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα κατά την έγχυση, με αποτέλεσμα την καλύτερη απορρόφηση της άλμης και την πιο ομοιόμορφη κατανομή, αυξάνοντας σημαντικά την ποιότητα και την ομοιομορφία του προϊόντος, αλλά και την αποδοτικότητα και την απόδοση.

Το μηχάνημα έγχυσης ενσωματώνεται πολύ εύκολα με τον εξοπλισμό προετοιμασίας άλμης της GEA, τον ψύκτη άλμης GEA SuperChill και τα μίξερ GEA MultiShakers, τα οποία απομακρύνουν την περίσσεια άλμη και από τις δύο πλευρές του προϊόντος, κλείνουν τα σημάδια των βελόνων και ενεργοποιούν τις πρωτεΐνες, με αποτέλεσμα τη χαμηλή τυπική απόκλιση κατά την παραγωγή και συνεπώς την αύξηση της ποιότητας, της απόδοσης και του κέρδους.

Αυθεντικό in-line κάπνισμα

Εδώ και 25 χρόνια η GEA Cookstar διαθέτει τα κορυφαία cookers για τη βιομηχανία τροφίμων. Σήμερα έχει εξελιχθεί ώστε να διαθέτει μαγείρεμα τριών φάσεων, με τη δυνατότητα μαγειρέματος οποιοδήποτε προϊόντος σε σχεδόν οποιοδήποτε στυλ.
Ο συνδυασμός της τεχνολογίας του διπλού σπειροειδούς φούρνου με τη μέθοδο SuperHeatSmoke, επιτρέπει στους in-line παραγωγούς τροφίμων να παράγουν προϊόντα μπέικον, πιστοποιημένα με την ετικέτα CleanSmoke.

Ισορροπημένη κατάψυξη με τέλειο τεμαχισμό και συσκευασία.

Το σύστημα CALLIFREEZE™, για τη σειρά των spiral freezer S-Tec της GEA, ρυθμίζει αυτόματα τις παραμέτρους του καταψύκτη, υπολογίζοντας συνεχώς το επιπέδο κατάψυξης του προϊόντος στην έξοδο του καταψύκτη. Αυτό εξασφαλίζει ότι τα προϊόντα καταψύχονται ακριβώς σύμφωνα με τις απαιτήσεις του κατασκευαστή, προετοιμάζοντάς τα ιδανικά για τον τεμαχισμό και εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή ποιότητα με την ελάχιστη κατανάλωση ενέργειας.

Η απόλυτηυγιεινή, η σταθερή ποιότητα του προϊόντος και η τέλεια παρουσίαση είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για το κομμένο σε φέτες μπέικον που θα ξεχωρίζει στο ράφι του σούπερ μάρκετ. Οι κοπτικές και συσκευαστικές μηχανές της GEA δημιουργούν προϊόντα μπέικον που είναι ιδιαίτερα ελκυστικά. Stacked, shingled, interleaved ή σε chunks, όλα με ακρίβεια και έλεγχόμενο βάρος του προϊόντος για μέγιστη απόδοση και ελάχιστες απώλειες.

Πλήρης διαδικασία in-line μπέικον

Ο συνδυασμός όλων αυτών των λειτουργιών σε μια γραμμή παραγωγής εξασφαλίζει απόλυτο έλεγχο από την παραλαβή του κρέατος μέχρι και τις συσκευασίες για τον καταναλωτή. Αυτή η νέα γραμμή παραγωγής μπέικον, όπου όλα τα στάδια της διαδικασίας συνδυάζονται αρμονικά, εξασφαλίζει την υψηλότερη ποιότητα και ακρίβεια στην παραγωγή μπέικον.

Δείτε το σχετικό βίντεο

Δείτε περισσότερες εφαρμογές

Αλλαντικά κομμένα σε φέτες

Κοπή σε Slices με το GEA OptiSlicer Το GEA OptiSlicer 6000 είναι η ιδανική μηχανή κοπής σε φέτες υψηλής ταχύτητας, ιδιαίτερα για προϊόντα κανονικού σχήματος,

Καπνιστός Σολωμός

Φιλέτο σολομού που έχει ωριμάσει και καπνιστεί για να διατηρηθεί το ψάρι και να ενισχυθεί η γεύση του. Μπορεί να είναι μεταξένια λείος ή τρυφερός και αφράτος.

Φρέσκο μαριναρισμένο κοτόπουλο

Το φρέσκο μαριναρισμένο κοτόπουλο προσφέρει κάτι παραπάνω από αυξημένη διάρκεια ζωής. Έχει εξελιχθεί σε μια μέθοδο προσθήκης αξίας όσον αφορά την ενισχυμένη γεύση, το ελκυστικό χρώμα και την υψηλότερη απόδοση των προϊόντων.

Ζαμπόν

Η GEA προσφέρει μια ολοκληρωμένη λύση για το μαρινάρισμα του μαγειρεμένου ζαμπόν, ξεκινώντας από την προετοιμασία της μαρινάδας, την έγχυση και την τρυφεροποίηση και μέχρι το tumbling.

Λουκάνικο

Τα γαλακτωματοποιημένα λουκάνικα είναι μαγειρεμένα λουκάνικα που έχουν τεμαχιστεί μέχρι να αποκτήσουν τη συνοχή μιας πάστας. Το χοτ ντογκ, το λουκάνικο φρανκφούρτης, η μορταδέλα, το λουκάνικο συκωτιού, και το πατέ είναι μερικά τυπικά παραδείγματα.