Ζαμπόν

Η GEA προσφέρει μια ολοκληρωμένη λύση για το μαρινάρισμα του μαγειρεμένου ζαμπόν, ξεκινώντας από την προετοιμασία της μαρινάδας, την έγχυση και την τρυφεροποίηση και μέχρι το tumbling. Η λύση διαθέτει ευελιξία και προηγμένη ακρίβεια για βέλτιστη διατήρηση της άλμης, ποιότητα προϊόντος και απόδοση. Θέτει επίσης μια εξαιρετική βάση για την επιτυχία της υπόλοιπης διαδικασίας παραγωγής ζαμπόν.

Συστατικά: Μεγάλα κομμάτια χροιρινού ή κοτόπουλου, νερό, αλάτι, μπαχαρικά

Παρακάτω τα μηχανήματα με τα οποία θα δημιουργήσετε αυτή την εφαρμογή:

1. Μηχάνημα για Άλμη Μαρινάδα GEA ScanBrine

2. Μηχανή Έγχυσης Άλμης GEA MultiJector με trolley

3. Μηχάνημα Μάλαξης Τροφίμων GEA ScanMidi

1. GEA ScanBrine

Προετοιμασία Μαρινάδας

2. GEA MultiJector

Έγχυση

Προετοιμασία μαρινάδας με το GEA ScanBrine

Η ομογενοποιημένη άλμη και μαρινάδες είναι σημαντικός παράγοντας στη διαδικασία της μαρινάδας. Η εφαρμογή βασισμένη στην άντληση με μηχανισμό venturi της GEA ScanBrine φέρει την τέλεια μίξη στις απλές άλμες αλλά και τις παχιές μαρινάδες. Η μηχανή διαθέτει δομημένη συστοιχία απο δεξαμενές μίξης και αποθήκευσης από 500 εώς και 3000 ltr, καθιστώντας έτσι δυνατή την επέκταση του συστήματος και την αύξηση της χωρητικότητας. Είναι εξοπλισμένη με μιας ταχύτητας αναδευτήρα και ένα πίνακα ελέγχου εύκολο στη χρήση.

Μηχάνημα για Άλμη Μαρινάδα GEA ScanBrine
GEA ScanBrine

Διαδικασία έγχυσης με το GEA MultiJector

Το GEA MultiJector είναι μία μηχανή έγχυσης άλμης πολλαπλών χρήσεων χωρίς όμως να συμβιβάζεται στην ακρίβεια και την απόδοση που μπορεί να δώσει μια μηχανή με συγκεκριμένη χρήση. Είναι μία ευέλικτη λύση για έγχυση σε προϊόντα με ή χωρίς κόκκαλο αλλά και ευαίσθητα προϊόντα.

Μηχανή Έγχυσης Άλμης GEA MultiJector με trolley
GEA MultiJector

Μάλαξη στη στάδιο του μαριναρίσματος με το ScanMidi της GEA

To GEA ScanMidi μπορεί να χρησιμοποιηθεί για υψηλή παραγωγικότητας μάλαξη, μασάζ, ψύξη, πανάρισμα, ξεπλυμα και απόψυξη πουλερικών. Η ταχύτητα της βαρέλας, ο χρόνος επεξεργασίας της, η κατέυθυνσή της και η εφαρμογή κενού ρυθμίζονται ωστε να παρέχουν πολύ καλό έλεγχο της επεξεργασίας. Η χωρητικότητα ανέρχεται στα 10.000 ltr.

Μηχάνημα Μάλαξης Τροφίμων GEA ScanMidi
GEA ScanMidi

Δείτε περισσότερες εφαρμογές

Αλλαντικά κομμένα σε φέτες

Κοπή σε Slices με το GEA OptiSlicer Το GEA OptiSlicer 6000 είναι η ιδανική μηχανή κοπής σε φέτες υψηλής ταχύτητας, ιδιαίτερα για προϊόντα κανονικού σχήματος,

Καπνιστός Σολωμός

Φιλέτο σολομού που έχει ωριμάσει και καπνιστεί για να διατηρηθεί το ψάρι και να ενισχυθεί η γεύση του. Μπορεί να είναι μεταξένια λείος ή τρυφερός και αφράτος.

Φρέσκο μαριναρισμένο κοτόπουλο

Το φρέσκο μαριναρισμένο κοτόπουλο προσφέρει κάτι παραπάνω από αυξημένη διάρκεια ζωής. Έχει εξελιχθεί σε μια μέθοδο προσθήκης αξίας όσον αφορά την ενισχυμένη γεύση, το ελκυστικό χρώμα και την υψηλότερη απόδοση των προϊόντων.

Λουκάνικο

Τα γαλακτωματοποιημένα λουκάνικα είναι μαγειρεμένα λουκάνικα που έχουν τεμαχιστεί μέχρι να αποκτήσουν τη συνοχή μιας πάστας. Το χοτ ντογκ, το λουκάνικο φρανκφούρτης, η μορταδέλα, το λουκάνικο συκωτιού, και το πατέ είναι μερικά τυπικά παραδείγματα.

Καπνιστές Φτερούγες

Σε ποιον δεν αρέσει η μοναδική καπνιστή γεύση του μπάρμπεκιου; Η τελευταία καινοτομία του GEA CookStar σας επιτρέπει να δημιουργήσετε αυτή τη μαγεία σε βιομηχανική κλίμακα και να ξεκλειδώσετε μια εντελώς νέα αγορά για τα προϊόντα σας.