Πως λειτουργεί η τεχνολογία REV™
Η τεχνολογία REV™ (Radiant Energy Vacuum), που αναπτύχθηκε από την Enwave, χρησιμοποιεί ειδικούς συνδυασμούς κενού και ενέργειας μικροκυμάτων που επιτρέπουν την ταχεία, ήπια ξήρανση ποικίλων οργανικών υλών.
Το πλεονέκτημα του κενού
- Χαμηλότερο σημείο θερμοκρασίας εξατμίσεως: γρήγορη επεξεργασία σε χαμηλή θερμοκρασία
- Ταχεία απομάκρυνση νερού χωρίς μαγείρεμα ή οξείδωση
- Ικανότητα να “φουσκώνει” τα προϊόντα, δημιουργώντας μοναδικές υφές
Το πλεονέκτημα των μικροκυμάτων
- Αποδοτική μεταφορά ενέργειας: 85-90% απόδοση και μειωμένες ενεργειακές απαιτήσεις, χαμηλό κόστος
- Ογκομετρική θέρμανση: γρήγορη και ομοιόμορφη απομάκρυνση νερού
- Ακριβής ρύθμιση της θερμοκρασίας
- Αυστηρός έλεγχος της διαδικασίας και προσαρμογή της ξήρανσης για την επίτευξη σταθερών αποτελεσμάτων
Πως να επιλέξετε την κατάλληλη μηχανή REV™ για τις ανάγκες σας;
Η τεχνολογία REV™ διαθέτει δύο μηχανισμούς για τη μετακίνηση του προϊόντος μέσω του μηχανήματος.
Μηχανές Σκαφιδίων (Tray Machines)
- Οι μηχανές σκαφιδίων είναι κατάλληλες για εύθραυστα προϊόντα που επωφελούνται από την ελάχιστη μετακίνηση κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ξήρανσης.
- Κατάλληλα προϊόντα: Κατάλληλα προϊόντα: Φυλλώδη λαχανικά, εύθραυστα μούρα, καινοτόμα σκευάσματα
Μηχανές Καλαθιού (Basket Machines)
- Οι μηχανές καλαθιού είναι ιδανικές για προϊόντα που μπορούν να ανακινηθούν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ξήρανσης.
- Κατάλληλα προϊόντα: Ζουμερά φρούτα & λαχανικά, λαχανικά με ρίζες, τυρί, σκευάσματα γιαουρτιού
Η αξία της τεχνολογίας REV™

Γρήγορη ήπια ξήρανση
Το προϊόν μετατρέπεται από φρέσκο σε στεγνό ταχύτατα και σε μέτριες θερμοκρασίες.
Διατήρηση χρώματος, γεύσης και θρεπτικών συστατικών
Διατηρήστε τα φυσικά χρώματα, τις γεύσεις και τα θρεπτικά συστατικά χωρίς τη χρήση πρόσθετων ή συντηρητικών.
Ακριβής έλεγχος της υγρασίας
Η ογκομετρική ξήρανση επιτρέπει οποιοδήποτε τελικό ποσοστό υγρασίας και ποικίλο φάσμα υφών.
Εξοικονόμηση χώρου
Εξοικονομήστε χώρο και χρόνο, χωρίς να χρειάζεται πια να χρησιμοποιείτε ογκώδεις θαλάμους ξήρανσης υπό ψύξη.
Ξήρανση σχεδόν οποιασδήποτε οργανικής ύλης
Φρούτα, λαχανικά, βότανα, μπαχαρικά, τυρί και γιαούρτι. Ξήρανση σχεδόν οποιουδήποτε προϊόντος χρησιμοποιώντας την τεχνολογία REV™.
Καινοτόμα προϊόντα
Σχεδιασμός και ανάπτυξη νέων προϊόντων για την κάλυψη της μεταβαλλόμενης καταναλωτικής ζήτησης και των τάσεων της αγοράς
Ανακαλύψτε τη διαφορά της τεχνολογίας REV

Η REV™ είναι μια διαδικασία ταχείας ξήρανσης, που συχνά διαρκεί μόνο λίγες ώρες σε σύγκριση με την ξήρανση με κατάψυξη.
Χρόνοι ξήρανσης:
Ξήρανση με αέρα – 13 ώρες
Ξήρανση με τεχνολογία REV™ – 1,4 ώρες
Ξήρανση υπό ψύξη – 72 ώρες
Καινοτόμα Γαλακτοκομικά Προϊόντα
Μπουκίτσες γιαουρτιού με ενεργά προβιοτικά
Έχει αποδειχθεί ότι ο ήπιος τρόπος της ξήρανσης REV™ διευκολύνει τη διατήρηση των ενεργών προβιοτικών κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.
- Φυσική βάση γιαουρτιού
- Σνακ με χαμηλή περιεκτικότητα σε άμυλο
- Δυνατότητα ενσωμάτωσης ενεργών προβιοτικών
- Τα συστατικά μπορούν να περιλαμβάνουν μια σειρά από φυσικούς πουρέδες φρούτων
- Δεν απαιτείται ψύξη
Σνακ αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής
- Διατήρηση των φρέσκων γεύσεων, της φυσικής εμφάνισης και της ελκυστικής υφής
- Επέκταση της διάρκειας ζωής και μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος
- Δεν απαιτούνται αλλαγές στη σύσταση πριν από τη διαδικασία ξήρανσης REV (ντόνατς και cheesecake)
- Δυνατότητα διαμόρφωσης ανάλογα με την επιθυμητή ζήτηση των καταναλωτών ή τις τάσεις της αγοράς: σνακ ζαχαροπλαστικής, keto, φυτικής προέλευσης
Banana Brittle
Καινοτομία στην Πράξη
- Αναπτύχθηκε από την ομάδα της Enwave
- Αποτελείται από μια απλή λίστα υλικών
- Δοκιμές γραμμης, τεχνολογίας REV, στο καινούριο δοκιμαστικό τεχνολογικό κεντρο της Enwave
- Οι παραλλαγές της συνταγής μπορούν να περιλαμβάνουν: ποικιλία αλεύρων (αμύγδαλο, καρύδα, βρώμη), προσθήκες ζαχαροπλαστικής (τσιπς φυστικοβούτυρου).
Ramen Noodles
- Τα αποξηραμένα ζυμαρικά Ramen REV™ ενυδατώνονται γρήγορα σε βραστό νερό (3 λεπτά), καθιστώντας τα ιδανικά για χρήση σε εστιατόρια, στο σπίτι ή εν κινήσει.
- Επέκταση της διάρκειας ζωής των νουντλς Ramen υψηλής ποιότητας σε 1 έτος
Το πλεονέκτημα της τεχνολογίας REV™
- Δεν απαιτούνται αλλαγές στη σύνθεση των φρέσκων ζυμαρικών
- Εξαλείφει την ανάγκη για προσθήκη συντηρητικών που συνήθως εφαρμόζεται σε άλλα προϊόντα ζυμαρικών
Φιλικό προς το περιβάλλον
Σχεδόν το ένα τρίτο της παγκόσμιας παραγωγής τροφίμων (συμπεριλαμβανομένου του 45% όλων των φρούτων και λαχανικών) χάνεται κατά μήκος της αλυσίδας εφοδιασμού ή εξανεμίζεται από τους καταναλωτές και τους λιανοπωλητές. Τα φρούτα και τα λαχανικά, καθώς και οι ρίζες, έχουν τα υψηλότερα ποσοστά σπατάλης από όλα τα τρόφιμα. Η εξοικονόμηση του 1/4 των τροφίμων που χάνονται ή σπαταλώνται σήμερα παγκοσμίως θα μπορούσε να θρέψει 870 εκατομμύρια πεινασμένους ανθρώπους. Ένας από τους πολλούς τρόπους με τους οποίους μπορούμε να μειώσουμε την απώλεια φρούτων είναι η επαναχρησιμοποίησή τους για τη δημιουργία νέων προϊόντων.