Frontmatec – Κοπή και Αποστέωση για χοιρινό, μοσχάρι και αρνί

Με 1400 υπαλλήλους και παρουσία σε 10 χώρες, η Frontmatec αξιοποιοεί τις γνώσεις των μηχανικών της για την εκπλήρωση των απαιτήσεων της εκάστοτε τοπικής αγοράς και την ανάπτυξη της καλύτερης λύσης για τους πελάτες της.

Όταν επενδύει κανείς σε μια λύση της Frontmatec, δεν αγοράζει απλώς “τεχνικά χαρακτηριστικά” αλλά ουσιαστικά οφέλη, όπως υψηλή απόδοση παραγωγής, χαμηλό χρόνο διακοπής λειτουργίας και εγγυημένη ασφάλεια.

Η Frontmatec είναι γνωστή για τα υψηλής ποιότητας συστήματα για ολόκληρη την αλυσίδα της βιομηχανίας κρέατος. Από την ταξινόμηση σφαγίων, τις γραμμές σφαγής, τις γραμμές κοπής και αφαίρεσης οστών, τα συστήματα υγιεινής και τα συστήματα ελέγχου μέχρι τα logistics και τη συσκευασία.

Γραμμές κοπής για χοιρινό κρέας (primal cutting)

Η Frontmatec προσφέρει ένα ευρύ φάσμα λύσεων για χειροκίνητη και ημιαυτόματη κοπή χοιρινού κρέατος. Όλες οι κοπές που πραγματοποιούνται με περιστροφικά μαχαίρια έχουν ως αποτέλεσμα καθαρές κοπές. Χωρίς θραύσματα οστών κατά την κοπή και με βέλτιστη απόδοση χωρίς απώλεια προϊόντος. Οι γραμμές σήμανσης με λέιζερ βελτιστοποιούν και εξασφαλίζουν τη σωστή κοπή των μερών.

Πλήρως αυτοματοποιημένη κοπή χοιρινού κρέατος

Η Frontmatec προσφέρει εξοπλισμό με αυξημένο χρόνο λειτουργίας και βελτιωμένη απόδοση με έμφαση στην αυτοματοποίηση, το εργατικό και ενεργειακό κόστος, καθώς και τον υγειονομικό σχεδιασμό. Η πλήρως αυτόματη γραμμή κοπής χοιρινού κρέατος βασίζεται σε σερβοηλεκτρική και μηχανική αρχή. Η γραμμή κόβει αυτόματα το σφάγιο σε τέσσερα μέρη: οπίσθια πόδια, πόδι, μέση και ώμος. Το αυτόματο σύστημα μέτρησης μετρά κάθε σφάγιο, εξασφαλίζοντας έτσι τη βέλτιστη καταγραφή, τη μέγιστη απόδοση και την εξοικονόμηση εργασίας.

Πλήρως αυτοματοποιημένη γραμμή κοπής χοιρινού κρέατος

Πλήρως αυτοματοποιημένη γραμμή κοπής χοιρινού κρέατος με βάση οπτικές, σερβοηλεκτρικές αρχές. Παραλαμβάνοντας τα μεσαία από μια γραμμή κοπής ή ένα σύστημα μεταφοράς με πρώτο το άκρο του λαιμού, τα μεσαία παραλαμβάνονται σε μια αλυσίδα σύλληψης. Μετά από ατομική μέτρηση κάθε μέσου, το φιλέτο και η κοιλιά διαχωρίζονται με περιστροφικό μαχαίρι. Ένα μαχαίρι υποκοπής μπορεί να προστεθεί για τον διαχωρισμό του κρέατος από τα πλευρά.

Τα πλευρά κόβονται με το περιστροφικό μαχαίρι για να διαχωριστούν το φιλέτο και η κοιλιά. Η αφαίρεση των οστών από το φιλέτο γίνεται με έως και τέσσερα σταθερά μαχαίρια. Οι πλευρές και τα οστά (feather bones) κόβονται από την κορυφή των πλευρών. Το επόμενο μαχαίρι χρησιμοποιείται ανάλογα με τις ανάγκες για την αποκοπή της κορυφής των πλευρών ή για την αποκοπή του string of pearls. Όλα τα τεμάχια, τα κόκαλα και το κρέας μεταφέρονται αυτόματα έξω από τη μηχανή. Κάθε χειριστής μπορεί να ρυθμίσει μια συγκεκριμένη συνταγή για τα τεμάχια που απαιτούνται στην εκάστοτε γραμμή παραγωγής.

Chine bone remover

Το αυτόματο μηχάνημα αφαίρεσης σπονδυλικής στήλης του χοιρινού κρέατος είναι σχεδιασμένο για την πλήρως αυτόματη αφαίρεση του κόκκαλου από τα μεσαία μέρη του χοιρινού κρέατος. Παρέχει βέλτιστα και ομοιόμορφα προϊόντα, επιπλέον απόδοση και μεγάλη εξοικονόμηση εργασίας.

Χάραγμα φιλέτων

Αυτόματο loin scorer για χοιρινά φιλέτα με ή χωρίς κόκαλα, για ένα προϊόν με ρυθμιζόμενο βάθος και πλάτος. Το περιστρεφόμενο μαχαίρι προσδίδει στο προϊόν μοναδικά ομοιόμορφη και σωστή χάραξη.

Αυτόματος διαχωριστής μεσαίων κομματιών

Ο αυτόματος middle splitter είναι σχεδιασμένος για την αυτόματη κοπή του φιλέτου/κοιλιάς από τα χοιρινά μεσαία μέρη. Η γωνία κοπής ρυθμίζεται στον πίνακα ελέγχου της οθόνης. Παρέχει ομοιόμορφα προϊόντα, επιπλέον απόδοση και μεγάλη εξοικονόμηση εργασίας.

Ταξινόμηση της κοιλιάς

Η μονάδα ταξινόμησης της κοιλιάς έχει σχεδιαστεί για τη διαλογή των χοιρινών κοιλιών, με ή χωρίς κόκαλα, βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων μέτρησης. Η μονάδα μπορεί εύκολα να ενσωματωθεί σε ένα σύστημα ή μια γραμμή κοπής της κοιλιάς.

Αυτόματο trimmer φιλέτου (loin)

Το loin trimmer της Frontmatec προσφέρει την κοπή διαφορετικών προϊόντων χοιρινού φιλέτου ή ράχης, χρησιμοποιώντας το ίδιο μηχάνημα, αλλά εξοπλισμένο με διαφορετικά μαχαίρια κοπής και τροχούς πίεσης. Το φιλέτο ή η πλάτη κόβεται πλήρως αυτόματα, με βάση την αρχή του οπτικού αισθητήρα. Το ψαλιδιστικό μηχάνημα διαχωρίζει το φιλέτο ή τη ράχη σε λίπος, σάρκα και τελικό προϊόν. Η γραμμή τεμαχισμού παρέχει καλύτερη απόδοση και εξοικονόμηση εργασίας.

Αυτόματο 3D trimming

Μια μοναδική στο είδος της πλήρως αυτόματη 3D γραμμή trimming της σπονδυλικής στήλης/πλάτης που βασίζεται σε μετατροπείς, οπτική απεικόνιση, σερβοηλεκτρικές και μηχανικές αρχές. Η 3D μηχανή Frontmatec μετατρέπει μέσω trimming τη σπάλας και την πλάτη χωρίς κόκαλα, σε πίσω λίπος, φλούδα και τελικό προϊόν. Η διαδικασία πραγματοποιείται μετά από ατομική μέτρηση κάθε χοιρινού φιλέτου ή πλάτης και κόβεται με ένα 8πλό πλήρως ευέλικτο σερβοελεγχόμενο σετ μαχαιριών, το οποίο προσφέρει μέγιστη απόδοση προϊόντος, εξοικονόμηση εργασίας και μείωση του after trimming έως και 75%.

Chine bone saw

Ο ρομποτικός τροχός για το κόκκαλο της σπονδυλικής στήλης συνδυάζει τεχνολογίες οπτικής και ρομποτικής για την κοπή ακρίβειας σε υψηλές δυναμικότητες. Το ρομπότ χειρίζεται τόσο το αριστερό όσο και το δεξί μέσο μέρος και η οθόνη HMI επιτρέπει την εύκολη ρύθμιση διαφόρων παραμέτρων του μηχανήματος, συμπεριλαμβανομένων ειδικών συνταγών.

Single rib puller (Εξολκέας πλευρού)

Σε συνεργασία με τη DMRI, η Frontmatec ανέπτυξε μια αυτόματη, ρομποτική λύση για την αφαίρεση των χοιρινών πλευρών. Χρησιμοποιώντας ακτίνες Χ για την ανίχνευση των πλευρών σε κάθε μεμονωμένη κοιλιά και στέλνοντας τις πληροφορίες στο PLC, το ρομπότ μπορεί να αφαιρέσει μεμονωμένα έως και 12 πλευρά ανά κοιλιά. Αυτή η πλήρης μονάδα μπορεί να ενσωματωθεί σε υπάρχουσες γραμμές αφαίρεσης οστών. Η αυτόματη γραμμή είναι modular κατασκευής και μπορεί να προσαρμοστεί σύμφωνα με συγκεκριμένες απαιτήσεις.

Γραμμή κρεμάσματος και αποστέωσης για πόδια και ωμοπλάτη χοιρινού

Η Frontmatec προσφέρει μια νέα μέθοδο για την αποστέωση των χοιρινών ποδιών και ωμοπλατών. Με μια γραμμή hanging deboning, είναι δυνατόν να αυξηθεί την απόδοση καθώς και η ποιότητα των προϊόντων, με λιγότερη εργασία. Αξιοποιώντας τη βαρύτητα με το κρέμασμα των προϊόντων, δημιουργούμε μια βέλτιστη και εύκολη εργονομική διαδικασία αφαίρεσης οστών. Η γραμμή είναι ευέλικτη με 1 έως 3 μονάδες εργασίας ανά διαδικασία που προστίθενται ανάλογα με τις απαιτήσεις του εκάστοτε πελάτη.

Γραμμές αποστέωσης και trimming για primal cuts χοιρινού

Οι γραμμές αποστέωσης είναι σχεδιασμένες ειδικά για την αφαίρεση των οστών και το trimming των διαφόρων primal cuts από τα σφάγια χοίρων. Οι απαιτήσεις εργασίας και η ενσωμάτωση των μηχανημάτων προσαρμόζονται ανάλογα με την αρχή λειτουργίας της γραμμής. Οι μονάδες εργασίας είναι σχεδιασμένοι για σωστή εργονομική απόδοση.

Γραμμη διαχωρισμού υπολλειμάτων

Η γραμμή trim sorting της Frontmatec είναι ειδικά σχεδιασμένη για να ανταποκρίνεται στις υψηλές απαιτήσεις για μια πλήρη ελεγχόμενη διαχείριση των τεμαχίων από κρέας χοιρινού, μοσχαριού και αρνιού, σε μια αυτόματη ροή εργασίας με αναλύσεις λίπους και ανίχνευση ξένων αντικειμένων.

Τα πάντα έχουν να κάνουν με τα δεδομένα

Ο έλεγχος της διαδικασίας είναι ζωτικής σημασίας σε όλη τη βιομηχανία κρέατος για τη μείωση των απωλειών και τον πλήρη έλεγχο της πρώτης ύλης. Η GOSystems συγκεντρώνει πολύτιμα δεδομένα σε ένα σύστημα, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποτελεσματικά για τη λήψη αποφάσεων σχετικά με την πρώτη ύλη στον προγραμματισμό της παραγωγής, την κατανομή χώρων ψύξης, τις γραμμές αφαίρεσης οστών, την αποθήκευση τελικών προϊόντων ή τις απαιτήσεις πωλήσεων με υψηλούς απαιτήσεις.

Κατά την είσοδο στο σύστημα, οι προμήθειες ελέγχονται ως προς την ποιότητα και προσδιορίζονται σύμφωνα με ορισμένα κριτήρια, βάσει των οποίων λαμβάνονται αποφάσεις σε μεταγενέστερα στάδια επεξεργασίας. Πληροφορίες όπως η ταυτότητα του ζώου, το πάχος του λίπους, η ηλικία, η φυλή, η τιμή του pH κ.ο.κ. προέρχονται από διάφορα συστήματα όπως το AutoFom III™, το Fat-O-Meter™ και το ear tag. Τυπικά σημεία συλλογής δεδομένων στη γραμμή σφαγής είναι:

 • Υποδοχή ζώων: Χειρισμός PO και ατομική καταγραφή
 • Επικύρωση (shoot box): Επικύρωση της πραγματικής καταχώρησης των ζώων
 • Αλληλουχία ετικετών-συνδέσμων: Σύνδεση ζώου με μοναδικό αναγνωριστικό γάντζου
 • Απόκρυψη καταχώρησης: Καταχώρηση και εκτύπωση ετικέτας για την απόκρυψη
 • Επιθεώρηση: Κτηνιατρική ασθένεια και τελικοί ποιοτικοί έλεγχοι
 • Καταχώρηση κωδικών ταξινόμησης/ομάδων
 • Τελικές ρυθμίσεις: Χρήση PO, καταγραφή βάρους βάσει καθορισμένων κανόνων

Πλεονεκτήματα

 • Πλήρης ιχνηλασιμότητα του ζώου
 • Αναφορές σχετικά με τις εισροές ανά ομάδα απόδοσης, κατηγορία και φυλή
 • Συλλογή δεδομένων για τη γρήγορη παραλαβή των ζώων
 • Έλεγχος των προμηθειών για την ποιότητα του προϊόντος και την ακρίβεια των προμηθειών

Προ-κοπή, διαχωρισμός και αποστέωση μοσχαριού

Κρέμασμα, προκοπή και διαχωρισμός (primal cutting) των τεταρτημορίων βοδινού κρέατος, για μετέπειτα ενσωμάτωση σε συστήματα αφαίρεσης οστών. Κάθετα συστήµατα precutting και αφαίρεσης οστών για τεταρτηµόρια βοδινού κρέατος. Το εργονομικό ύψος εργασίας, καθώς και οι διατάξεις συγκράτησης και τα συστήματα έλξης για την αποστέωση, εξασφαλίζουν βέλτιστες συνθήκες εργασίας και απόδοση.

Συστήματα deboning και trimming για μοσχάρι

Συστήματα αφαίρεσης οστών και τεμαχισμού για σφάγια βοδινού κρέατος, διατεταγμένα ως γραμμή παραγωγής ή group workstations, συνήθως με 3 έως 9 άτομα ανά ομάδα. Τα συστήματα είναι διαθέσιμα με δυνατότητα ιχνηλάτησης του μεμονωμένου ζώου ή της παρτίδας, ανάλογα με τις ανάγκες. Ο έλεγχος της απόδοσης ενσωματώνεται μέσω του ζυγίσματος εισόδου και εξόδου των κύριων προϊόντων και των υποπροϊόντων.

Οριζόντιο και κάθετο primal cutting αρνιού

Η Frontmatec προσφέρει χειροκίνητες, ημιαυτόματες και πλήρως αυτόματες μηχανές την κοπή και το διαχωρισμό του σφάγιου αρνιού στα επιμέρους κομμάτια του. Όλες οι κοπές πραγματοποιούνται με περιστροφικά μαχαίρια, με αποτέλεσμα καθαρές κοπές, χωρίς σκόνη οστών από την κοπή και βέλτιστη απόδοση χωρίς απώλεια προϊόντος. Οι γραμμές σήμανσης με λέιζερ και κοπής βελτιστοποιούν και εξασφαλίζουν τη σωστή κοπή των πρώτων τεμαχίων.

Αυτόματες γραμμές επεξεργασίας αρνιού

Η Frontmatec προσφέρει διάφορες αυτόματες λύσεις για διαφορετικά μέρη του αρνιού. Η αυτόματη μηχανή επεξεργασίας ωμοπλάτης επεξεργάζεται ωμοπλάτες αρνιού. Το μηχάνημα κόβει αυτόματα τα δύο μπροστινά μέρη και το λαιμό και στη συνέχεια χωρίζει τον ώμο στα δύο. Όλες οι κοπές πραγματοποιούνται με βέλτιστο τρόπο από περιστροφικά μαχαίρια. Η αυτόματη μηχανή κοπής επεξεργάζεται τα μεσαία μέρη του αρνιού. Η μηχανή κόβει τα δύο πλαϊνά μέρη και το φιλέτο και στη συνέχεια κόβει τη σπονδυλική στήλη και χωρίζει τα δύο ράφια.

Προσαρμοσμένες λύσεις για καλύτερη απόδοση στις επενδύσεις

Η τακτική συντήρηση της γραμμής παραγωγής και του εξοπλισμού θα σας προσφέρει την καλύτερη απόδοση της επένδυσής σας, μειώνοντας την κατανάλωση ανταλλακτικών, εξασφαλίζοντας υψηλή παραγωγικότητα με μειωμένο χρόνο διακοπής λειτουργίας χωρίς απρόβλεπτα έξοδα. Η Frontmatec προσφέρει πολλές on site υπηρεσίες, όπως service on demand, προγραμματισμένο service και συμβόλαια service. Τα συμβόλαια service είναι προσαρμοσμένα στις δικές σας ανάγκες και παρέχουν ταχύτερη εξυπηρέτηση και σταθερές τιμές που βασίζονται σε μια μακροχρόνια σχέση.

Περισσότερα εδώ

Η Frontmatec αναπτύσσει κορυφαίες εξατομικευμένες λύσεις για την αυτοματοποίηση στη βιομηχανία τροφίμων παγκοσμίως. Είναι ιδιαίτερα γνωστή για τα υψηλής ποιότητας συστήματά της για ολόκληρη την αλυσίδα της βιομηχανίας κρέατος. Από την ταξινόμηση σφάγιων, τις γραμμές σφαγής, τις γραμμές κοπής και αφαίρεσης οστών, τα συστήματα υγιεινής και τα συστήματα ελέγχου, έως την εφοδιαστική και τη συσκευασία. Στην Ελλάδα εκπροσωπείται από τη CFS Industrial. Αν ενδιαφέρεστε για τις γραμμές επεξεργασίας και τα μηχανήματα της Frontmatec επικοινωνήστε εδώ.

Περισσότερα άρθρα

Η CFS Industrial στην FoodTech Expo 2023

Συμμετέχουμε! 11-13 Νοεμβρίου η εταιρεία μας συμμετέχει στην έκθεση Foodtech 2023 στο Athens Metropolitan Expo. Θα χαρούμε πολύ να σας δούμε στο περίπτερο μας και

mdf expo cfs

Η CFS Industrial στην MDF Expo 2022

Από τις 12 έως τις 14 Νοεμβρίου η CFS Industrial θα συμμετέχει στην έκθεση MDF Expo, και θα σας παρουσιάσει μερικές από τις πιο εδραιωμένες λύσεις που έχει εγκαταστήσει στις βιομηχανιες τυριού και γαλακτοκομικών (dairy), καθώς και κρέατος και πουλερικών. Η έκθεση θα διεξαχθεί στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo.

Grunwald Συσκευασία σε Κουβά

Grunwald Rotary Bucket filler

Bucket filler περιστροφικού τύπου υψηλής δυναμικότητας για οποιοδήποτε φορμάτ και χωρίς σχεδόν καμία αλλαγή εξαρτημάτων Η Grunwald Hittpac XL είναι μια νέα μηχανή που αποτελεί