Δεν είναι πάντα απαραίτητη η συσκευασία σε κενό! Νέοι ορίζοντες στη βιομηχανία delicatessen

Τιμές υπολειπόμενου οξυγόνου < 0,5 % σε 40 κύκλους/λεπτό.

Οι “ελαφριές” σαλάτες από τη βιομηχανία delicatessen έχουν μεγάλη απήχηση στους τελικούς καταναλωτές. Προϊόντα όπως:

  • σαλάτα κουσκούς
  • σαλάτα με πλιγούρι
  • τoνοσαλάτα
  • σαλάτα καρότο
  • σαλάτες ζυμαρικών ή τοπικά προϊόντα

υπόσχονται νέες συναρπαστικές γευστικές εμπειρίες και αποτελούν μια ελκυστική εναλλακτική λύση στις σαλάτες. Η τάση προς τα φυσικά προϊόντα και η επιθυμία των καταναλωτών για υγιεινή διατροφή θέτει πολλά εμπόδια στη βιομηχανία delicatessen για την καθημερινή παραγωγή αυτών των σαλατών.

Εδώ και πολλά χρόνια υπάρχει μια τάση προς την επανασφραγιζόμενη και οικολογική συσκευασία. Η παρατεταμένη διάρκεια ζωής ενός φρέσκου και υψηλής ποιότητας προϊόντος πρέπει να είναι εγγυημένη και ο ανεπιθύμητος αποχρωματισμός του προϊόντος πρέπει να αποφεύγεται . Ως εκ τούτου, θα είναι πάντα απαραίτητο να σφραγίζονται τα γεμάτα κύπελλα με τη χαμηλότερη δυνατή τιμή υπολειπόμενου οξυγόνου. Αυτό είναι απολύτως υποχρεωτικό για προϊόντα με μειωμένο ποσοστό συντηρητικών ή για προϊόντα χωρίς συντηρητικά. Με την τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε μέχρι σήμερα για την εκκένωση / έγχυση αερίου (διαδικασία MAP), μπορούσαν να επιτευχθούν τιμές υπολειπόμενου οξυγόνου < 1%, αλλά ταυτόχρονα μειώθηκε σημαντικά η ταχύτητα της μηχανής.

Περιστροφική μηχανή cup filling 2 λωρίδων GRUNWALD-ROTARY 12.000 με το νέο σύστημα έγχυσης αερίου. Δυνατότητα παραγωγής με πλήρη ταχύτητα κύκλου (έως 40 κύκλους/λεπτό) και τιμές υπολειπόμενου οξυγόνου < 0,5 % στο κενό του κυπέλλου.

Άλλη μια νέα εξέλιξη για τη βιομηχανία delicatessen

Οι μηχανικοί της Grunwald βρήκαν τη λύση για να εξαλείψουν την αρνητική επίπτωση της μείωσης της ταχύτητας παραγωγής κατά την επίτευξη της χαμηλότερης δυνατής τιμής υπολειπόμενου οξυγόνου της τάξης του < 1 %. Χάρη στο νέο σύστημα έγχυσης αερίου της Grunwald είναι πλέον δυνατή η λειτουργία της παραγωγής με πλήρη ταχύτητα κύκλου (έως και 40 κύκλους/λεπτό), και η ταυτόχρονη επίτευξη τιμών υπολειπόμενου οξυγόνου < 0,5 % στο χώρο κεφαλής του κυπέλλου.

Αυτό το νέο σύστημα έγχυσης αερίου προσφέρει σαφή πλεονεκτήματα σε σύγκριση με το σύστημα που χρησιμοποιείται έως τώρα για την εκκένωση / έγχυση αερίου (διαδικασία MAP):

Έτσι, η Grunwald, ως πρωτοπόρος και ηγέτης της αγοράς για τις filling machines στη βιομηχανία delicatessen, μπόρεσε να αναπτύξει περαιτέρω τη μοναδική της ιδέα για τις μηχανές dosing και να τη βελτιστοποιήσει προς όφελος του χρήστη. Λόγω των εξαιρετικά σύντομων χρόνων αλλαγής και των ενίοτε μικρών παρτίδων για το filling αντλήσιμων και μη αντλήσιμων προϊόντων, όχι μόνο μπορούμε να επιτύχουμε εξαιρετικά σύντομους χρόνους αλλαγής (οι μηχανές απαλλάσσονται από αλλεργιογόνα μέσα σε 3 – 5 λεπτά), αλλά και τιμές οξυγόνου κάτω από 0,5 % σε πλήρη ταχύτητα κύκλου (40 κύκλους/λεπτό).

Για άλλη μια φορά, η Grunwald έθεσε ένα σημαντικό ορόσημο για μια βελτιστοποιημένη και οικονομική παραγωγή. Το να μπορεί κανείς να εγγυηθεί μια παρατεταμένη διάρκεια ζωής και ταυτόχρονα ένα σταθερό, φρέσκο και υψηλής ποιότητας προϊόν, αποτρέποντας ανεπιθύμητους αποχρωματισμούς των προϊόντων, είναι τελικά μια πρόκληση που ξεκινά ήδη από τη μηχανολογία.

Περισσότερα άρθρα

Η CFS Industrial στην Έκθεση Syskevasia22

Φέτος, όπως και κάθε χρόνο, διεξάγεται στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo, από τις 30 Σεπτεμβρίου έως και τις 3 Οκτωβρίου η 17η έκθεση Συσκευασιών, μηχανημάτων, εκτυπώσεων και logistics, Syskevasia22.

Roasting ξηρών καρπών – Προστασία λιπαρών οξέων – Κανένα πρόβλημα με το FoodSafety IRD

Είτε πρόκειται για ένα γρήγορο σνακ μεταξύ των γευμάτων, είτε για ένα εκλεκτό συστατικό για ψήσιμο ή μαγείρεμα ως βάση για την παραγωγή vegan φαγητών, οι ξηροί καρποί, τα αμύγδαλα και οι ελαιούχοι σπόροι ποικίλουν σε χρήση και είναι ιδιαίτερα υγιεινές τροφές.

Πολυκέφαλο ζύγισμα κρέατος πουλερικών

Τα πάντα είναι εύκολο να ζυγιστούν

Με ακρίβεια, με ασφάλεια, γρήγορα. Ο νέος ζυγός της MULTIPOND θέτει πρότυπα στη βιομηχανία επεξεργασίας κρέατος. Η μηχανική ζύγιση του κρέατος παρουσιάζει μεγάλες προκλήσεις. Τα