Παναρισμένα Προϊόντα

Το σπιτικό πανάρισμα είναι μια ταχέως αναπτυσσόμενη τάση για την επικάλυψη προϊόντων πουλερικών με κόκαλα, καθώς και tender ή φιλέτα χωρίς κόκαλα. Ακόμη και τα φορμαρισμένα προϊόντα έχουν μεγαλύτερη αξία όταν τους δίνεται μια χρυσή homestyle επικάλυψη. Το παραδοσιακό σπιτικό πανάρισμα γίνεται κυρίως με τα χέρια, αφού είναι δύσκολο να επιτευχθεί η αφράτη εμφάνιση και η τραγανή υφή σε βιομηχανική κλίμακα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το παρακάτω δίλημμα για μια εταιρεία βιομηχανίας τροφίμων. Να συμβιβαστεί με μια λιγότερο αυθεντική επικάλυψη ή να χρησιμοποιήσει μια πιο ακριβή διαδικασία που απαιτεί εργασία από περισσότερο προσωπικό;

Το μυστικό βρίσκεται στο αλεύρι

Η διατήρηση της κατάστασης του αλευριού είναι απαραίτητη για να επιτύχει κανείς την αυθεντική σπιτική επικάλυψη. Είναι σημαντικό να διατηρείται η υγρασία του αλεύρου σταθερή σε όλη τη διάρκεια της παραγωγής, ώστε να επιτυγχάνεται ομοιόμορφη ποιότητα του προϊόντος και μέγιστη απόδοση της διαδικασίας. Αυτό επιτυγχάνεται καλύτερα διατηρώντας το επίπεδο αλεύρου στο ελάχιστο και προσθέτοντας φρέσκο αλεύρι με τον ίδιο ρυθμό που καταναλώνεται. Το σύστημα παροχής αλεύρου στο GEA MultiDrum διαχειρίζεται αυτή τη διαδικασία με τον τέλειο τρόπο.

Μοναδική τεχνολογία παναρίσματος με τύμπανα

Για να ανταποκριθεί στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι μεταποιητές πουλερικών στο να πετύχουν την παραδοσιακή σπιτική επικάλυψη, η GEA ανέπτυξε ένα καινοτόμο multi-drum breader. Το GEA MultiDrum επιτυγχάνει αυθεντικά το σπιτικό πανάρισμα και μειώνει σημαντικά την ανάγκη για χειρωνακτική εργασία. Η περιστροφική κίνηση ενός τυμπάνου δίνει την homestyle εμφάνιση, ωστόσο, αυτό έχει το τίμημα του όσον αφορά τα στάδια της διαδικασίας, τα επίπεδα προσωπικού και άλλα μειονεκτήματα της διαδικασίας.

Πριν από το MultiDrum έπρεπε ουσιαστικά κανείς να επιλέξει μεταξύ μιας αυθεντικής εμφάνισης με χαμηλό ρυθμό παραγωγής ή μιας μη αυθεντικής εμφάνισης με καλύτερη απόδοση. Χάρη στον καινοτόμο homestyle breader της GEA με πολλαπλά τύμπανα αυτό ανήκει στο παρελθόν. Αυτή η μοναδική τεχνολογία παναρίσματος με πολλαπλά τύμπανα είναι διαθέσιμη μόνο στις μηχανές επικάλυψης της GEA. Η περιστροφή των προϊόντων σε ένα τύμπανο εξασφαλίζει μια ομοιόμορφη εμφάνιση. Επιπλέον, δεν υπάρχουν κοχλίες, με αποτέλεσμα να ελαχιστοποιείται η πιθανότητα εμπλοκής. Μετά την περιστροφή, το περίσσιο αλεύρι πέφτει μέσα από σχισμές και ανακυκλώνεται συνεχώς πίσω στη μηχανή. Στην έξοδο, τα προϊόντα εξέρχονται ομοιόμορφα κατανεμημένα στον ιμάντα και δεν υπάρχει ανάγκη για πρόσθετες μηχανές διασποράς ή επιπλέον εργαζόμενους.

Ολοκληρωμένη γραμμή της GEA

Για την αναδημιουργία της αυθεντικής σπιτικής επικάλυψης σε ένα αυτοματοποιημένο βιομηχανικό περιβάλλον, η ολοκληρωμένη λύση γραμμής της GEA δίνει την αυθεντική σπιτική εμφάνιση, αίσθηση και γεύση με ιδιαίτερα αποδοτικό τρόπο.

Αποτελεσματικότητα σε κάθε επιμέρους λειτουργία

Η Moy Park στο Craigavon της Βόρειας Ιρλανδίας ειδικεύεται στην παραγωγή φρέσκων προϊόντων πουλερικών. Η εταιρεία υιοθέτησε από νωρίς τους αρτοπαρασκευαστές GEA MultiDrum. Δείτε στο βίντεο πώς το MultiDrum βοηθάει την Moy Park να ανταποκριθεί στις καθημερινές προκλήσεις, να αναπτύξει νέα προϊόντα και να βελτιώσει την παραγωγικότητα σε όλη την εκτεταμένη γκάμα φρέσκων κοτόπουλων της εταιρείας, φτιαγμένα όπως ακριβώς αρέσει στους πελάτες.

Oλοκληρωμένη καινοτόμος λύση γραμμής homestyle

Η GEA διαθέτει μια πλήρη γκάμα από τον καλύτερο εξοπλισμό που μπορεί να ενσωματωθεί στη γραμμή homestyle επικάλυψης. Η γραμμή ξεκινάει με την έγχυση άλμης, τη μάλαξη και την περιστροφή για να προσθέσει αξία στα προϊόντα όσον αφορά την ενισχυμένη γεύση, το ελκυστικό χρώμα και την υψηλότερη απόδοση. Το επόμενο βήμα είναι η διαδικασία επικάλυψης. Κατά τη διάρκεια αυτού του σταδίου της διαδικασίας, τα προϊόντα υποβάλλονται σε pre-dust coating, batter coating and flour coating.

Η τεχνολογία της GEA είναι εξαιρετικά επιτυχημένη προσφέροντας αποδοτική χρήση των συστατικών, παραγωγή χωρίς σκόνη υψηλής ποιότητας batter mixtures, ώστε να διασφαλίζεται η βέλτιστη πρόσληψη αλλά και η διατήρηση της επικάλυψης. Μετά την επικάλυψη, τα οικιακά προϊόντα πρέπει να τηγανιστούν για να σταθεροποιηθεί η επικάλυψη. Κατά τη διαδικασία τηγανίσματος παναρισμένων προϊόντων, η χρήση αλευριού επηρεάζει πάντα τη διάρκεια ζωής και την ποιότητα του μαγειρικού ελαίου. Το τηγάνισμα είναι απαραίτητο για να σταθεροποιηθεί η επικάλυψη καθώς το αλεύρι θα παραμένει πάντα στο λάδι. Το GEA EasyFry μπορεί να εξοπλιστεί με το υψηλής χωρητικότητας φίλτρο λαδιού Oberlin, το οποίο φιλτράρει σωματίδια μεγέθους έως και ενός micron. Πρόκειται για μια πλήρως αυτόματη, συνεχή διαδικασία που παράγει ξηρό ίζημα. Στις περισσότερες διεργασίες, τα προϊόντα περνούν επίσης από ένα περιστροφικό φούρνο δύο ζωνών GEA CookStar που μαγειρεύει αποτελεσματικά στην πρώτη ζώνη, για να σφραγίσει την υγρασία, να αυξήσει την απόδοση και να παρέχει μια τραγανή επικάλυψη στη δεύτερη ζώνη.

Η GEA προσφέρει επίσης μια πλήρη σειρά από σπειροειδείς καταψύκτες, θερμοδιαμορφωτικές μηχανές συσκευασίας και μηχανές κάθετης συσκευασίας, ώστε να είναι δυνατή η ολοκληρωμένη λύσης γραμμής με ενσωματωμένο λογισμικό ελέγχου για βέλτιστη αυτοματοποίηση.

Δείτε περισσότερες εφαρμογές

Αλλαντικά κομμένα σε φέτες

Κοπή σε Slices με το GEA OptiSlicer Το GEA OptiSlicer 6000 είναι η ιδανική μηχανή κοπής σε φέτες υψηλής ταχύτητας, ιδιαίτερα για προϊόντα κανονικού σχήματος,

Καπνιστός Σολωμός

Φιλέτο σολομού που έχει ωριμάσει και καπνιστεί για να διατηρηθεί το ψάρι και να ενισχυθεί η γεύση του. Μπορεί να είναι μεταξένια λείος ή τρυφερός και αφράτος.

Φρέσκο μαριναρισμένο κοτόπουλο

Το φρέσκο μαριναρισμένο κοτόπουλο προσφέρει κάτι παραπάνω από αυξημένη διάρκεια ζωής. Έχει εξελιχθεί σε μια μέθοδο προσθήκης αξίας όσον αφορά την ενισχυμένη γεύση, το ελκυστικό χρώμα και την υψηλότερη απόδοση των προϊόντων.

Ζαμπόν

Η GEA προσφέρει μια ολοκληρωμένη λύση για το μαρινάρισμα του μαγειρεμένου ζαμπόν, ξεκινώντας από την προετοιμασία της μαρινάδας, την έγχυση και την τρυφεροποίηση και μέχρι το tumbling.

Λουκάνικο

Τα γαλακτωματοποιημένα λουκάνικα είναι μαγειρεμένα λουκάνικα που έχουν τεμαχιστεί μέχρι να αποκτήσουν τη συνοχή μιας πάστας. Το χοτ ντογκ, το λουκάνικο φρανκφούρτης, η μορταδέλα, το λουκάνικο συκωτιού, και το πατέ είναι μερικά τυπικά παραδείγματα.