Karaage

Το Karaage είναι μια παραδοσιακή ασιατική τεχνική μαγειρέματος, κατά την οποία επιλεγμένα κομμάτια κρέατος, πουλερικών, ψαριών ή λαχανικών τηγανίζονται σε ελαφρύ λάδι με επικάλυψη από άμυλο καλαμποκιού ή πατάτας. Η επικάλυψη μπορεί να είναι αλεύρι με καρυκεύματα (ξηρό Karaage) ή ένα ελαφρύ, τραγανό κουρκούτι (υγρό Karaage). Η GEA προσφέρει λύσεις πλήρους σειράς για την αναδημιουργία του Karaage με βιομηχανικό τρόπο.

Το Karaage χρονολογείται από τον 17ο αιώνα και έγινε δημοφιλές σε όλη την Ασία στις δεκαετίες του 1940 και του 50 ως ένας απλός, θρεπτικός τρόπος μαγειρέματος. Σήμερα είναι ένα αγαπημένο συστατικό γεύματος ή σνακ, που το βρίσκει κανείς σε εστιατόρια, πάγκους με φαγητό του δρόμου και στο σπίτι. Υπάρχουν πολλές παραλλαγές του Karaage, αλλά πώς να παρασκευάσετε το Karaage με τον βιομηχανικό τρόπο, διατηρώντας παράλληλα την αυθεντική του εμφάνιση και την αίσθηση του στόματος; Ανακαλύψτε το μυστικό με την τεχνολογία επεξεργασίας τροφίμων της GEA.

Το μυστικό βρίσκεται στην απαλή προετοιμασία του κρέατος

Η προσεκτική προετοιμασία μπορεί να μετατρέψει ένα συνηθισμένο κομμάτι κρέατος ή ψαριού σε ακατέργαστο συστατικό για ζουμερό Karaage. Η μαρινάρισμα προσθέτει αξία βοηθώντας στη δημιουργία νέων προϊόντων Karaage με μοναδική γεύση, ζουμερή υφή και κλασική εμφάνιση και βελτιστοποιημένη διάρκεια ζωής. Για να μαρινάρει τέλεια το κρέας ή το ψάρι για το μαγείρεμα Karaage, η GEA χρησιμοποιεί τον αναδευτήρα ScanMidi που συνδυάζει υψηλή απόδοση με σύντομους χρόνους επεξεργασίας, προσθέτοντας στην πιθανή κερδοφορία σας. Χρησιμοποιώντας τον καδοποιητή GEA με τεχνολογία ColdSteam T μπορείτε να αποψύξετε αποτελεσματικά και επιπλέον να μαρινάρετε σε ένα σύστημα. Αυτό συνδυάζει τα πλεονεκτήματα του χαμηλότερου κόστους πρώτων υλών με την αυξημένη λειτουργική ευελιξία. Σε περίπτωση ευαίσθητων προϊόντων, μια άλλη τεχνική μαρίνασης που διατίθεται από την GEA είναι η inline έγχυση με MultiJector 2 mm που επιτρέπει την έξυπνη, αυτοματοποιημένη και αναπαραγώγιμη εισαγωγή και συγκράτηση άλμης στα τεμάχια κρέατος πουλερικών.

Το μυστικό είναι η μείωση της χειρωνακτικής εργασίας

Η διαδικασία επικάλυψης για την Karaage είναι κρίσιμη και, παραδοσιακά, η πιο απαιτητική σε εργασία. Ωστόσο, η διαδικασία της GEA εξασφαλίζει ότι κάθε κομμάτι επικαλύπτεται τέλεια και αυτόματα, με έως και 80% λιγότερη εργασία, σε υψηλή ταχύτητα για μέγιστη παραγωγικότητα. Το παρασκευασμένο κρέας ή ψάρι φορτώνεται χύμα, χωρίς να απαιτείται φυσικός διαχωρισμός από τους χειριστές, και μεταφέρεται συνεχώς σε δίδυμους επιστρωτήρες GEA MultiDrum. Η δράση περιστροφής εξασφαλίζει ότι το προϊόν επικαλύπτεται ομοιόμορφα για να δημιουργηθεί η κλασική εμφάνιση Karaage. το επίπεδο αλεύρου, μαζί με την ταχύτητα και τη γωνία του περιστρεφόμενου τυμπάνου, μπορεί να ρυθμιστεί κατά τη διάρκεια της παραγωγής σύμφωνα με τις απαιτήσεις της συνταγής.

Το μυστικό είναι να αλλάξετε από τηγανητό σε τηγανητό μαγείρεμα.

Αυτό είναι το κλειδί για το καραγκιόζη τύπου GEA. Παραδοσιακά, το Karaage τηγανίζεται δύο ή και τρεις φορές. Αυτή η τεχνική τηγανίσματος δημιουργεί μεν τη χαρακτηριστική τραγανή υφή, αλλά μπορεί επίσης να στεγνώσει το κρέας. Η GEA το κάνει διαφορετικά: τηγανίζει-μαγειρεύει.

Ζουμερό εσωτερικά, τραγανό εξωτερικά! Χρησιμοποιώντας την τεχνική fry-cook, το κρέας ή το ψάρι με επικάλυψη τηγανίζεται πρώτα με φλας, μόνο για να σφραγιστεί η επικάλυψη, και στη συνέχεια ψήνεται υπό προσεκτικά ελεγχόμενες συνθήκες στον σπειροειδή φούρνο GEA CookStar για να διασφαλιστεί ότι το κρέας είναι ψημένο μέχρι μέσα, αλλά παραμένει ζουμερό. Ρυθμίζοντας με ακρίβεια τις συνθήκες εντός του φούρνου, όπως η θερμοκρασία, η υγρασία και ο χρόνος παραμονής, η GEA όχι μόνο διασφαλίζει ότι το προϊόν έχει την κλασική υφή και γεύση Karaage, αλλά και ότι οι αποδόσεις παραμένουν υψηλές και η επένδυση αποδίδει γρήγορα.

Το μυστικό είναι πλήρως αυτοματοποιημένο Karaage

Το κλειδί για το τέλειο Karaage βρίσκεται στον τρόπο με τον οποίο κάθε στοιχείο της γραμμής συνδυάζεται αρμονικά: απόψυξη, μαρινάρισμα, φόρτωση, επικάλυψη και μαγείρεμα. Με την πλήρως αυτόματη λειτουργία μπορείτε πλέον να φτιάχνετε νόστιμο υγρό ή ξηρό Karaage, σε μεγαλύτερο όγκο, με λιγότερο προσωπικό, βελτιωμένη υγιεινή, καλύτερη απόδοση και χρησιμοποιώντας λιγότερο λάδι – χωρίς να χάνετε τη σπιτική γεύση και αίσθηση.

Δείτε το σχετικό βίντεο

Δείτε περισσότερες εφαρμογές

Αλλαντικά κομμένα σε φέτες

Κοπή σε Slices με το GEA OptiSlicer Το GEA OptiSlicer 6000 είναι η ιδανική μηχανή κοπής σε φέτες υψηλής ταχύτητας, ιδιαίτερα για προϊόντα κανονικού σχήματος,

Καπνιστός Σολωμός

Φιλέτο σολομού που έχει ωριμάσει και καπνιστεί για να διατηρηθεί το ψάρι και να ενισχυθεί η γεύση του. Μπορεί να είναι μεταξένια λείος ή τρυφερός και αφράτος.

Φρέσκο μαριναρισμένο κοτόπουλο

Το φρέσκο μαριναρισμένο κοτόπουλο προσφέρει κάτι παραπάνω από αυξημένη διάρκεια ζωής. Έχει εξελιχθεί σε μια μέθοδο προσθήκης αξίας όσον αφορά την ενισχυμένη γεύση, το ελκυστικό χρώμα και την υψηλότερη απόδοση των προϊόντων.

Ζαμπόν

Η GEA προσφέρει μια ολοκληρωμένη λύση για το μαρινάρισμα του μαγειρεμένου ζαμπόν, ξεκινώντας από την προετοιμασία της μαρινάδας, την έγχυση και την τρυφεροποίηση και μέχρι το tumbling.

Λουκάνικο

Τα γαλακτωματοποιημένα λουκάνικα είναι μαγειρεμένα λουκάνικα που έχουν τεμαχιστεί μέχρι να αποκτήσουν τη συνοχή μιας πάστας. Το χοτ ντογκ, το λουκάνικο φρανκφούρτης, η μορταδέλα, το λουκάνικο συκωτιού, και το πατέ είναι μερικά τυπικά παραδείγματα.