Plug and Fill – To cup filler που προσφέρει απεριόριστη ευελιξία

Έτοιμα γεύματα – ένας τομέας της αγοράς που έχει έχει καταστεί απαραίτητος για τη βιομηχανία τροφίμων

Σε αυτόν τον τομέα, ειδικότερα, η ευελιξία των προϊόντων παίζει καθοριστικό ρόλο στην παραγωγή επιχείρηση πρέπει να ανταπεξέλθει τόσο για τις μικρές όσο και για τα μεγάλες παρτίδες.

Ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς στην Ελβετία είναι η Bischofszell Nahrungsmittel AG, η οποία στηρίζεται στην πολυετή και αποδεδειγμένη τεχνολογία και ποιότητα των συστημάτων πλήρωσης και συσκευασίας της Grunwald.

Όταν οι project managers με τις απαιτήσεις για μια νέα filling machine ήρθαν σε επαφή με τη Grunwald , ήταν η ιδανική κατάσταση για να συνδυαστούν οι εμπειρίες του πελάτη (Bischofszell Nahrungsmittel AG) για την υπάρχουσα πλήρωση των προϊόντων τους με την τις επιθυμίες και τις απαιτήσεις τους για μελλοντικές τεχνολογίες μηχανημάτων. Ο στόχος ήταν να βελτιωθούν και να εναρμονιστούν αυτές οι απαιτήσεις με τεχνικές λύσεις. Οι project managers της Grunwald κατάφεραν να αξιοποιήσουν την πλούσια και πολυετή εμπειρία τους, καθώς και τη θέση τους ως πρωτοπόροι και ηγέτες της αγοράς στον τομέα του filling έτοιμων γευμάτων.

Όσο το δυνατόν περισσότερο

Βασισμένη σε μια μηχανή inline, σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε μια ιδιαίτερα ευέλικτη γραμμική μηχανή πλήρωσης με επτά κινητούς fillers. Μαζί με το “plug and fill” Bischofszell Nahrungsmittel AG είναι σε θέση να γεμίζει μια γκάμα περισσότερων από είκοσι διαφορετικών προϊόντων με αυτό το μηχάνημα πλήρωσης. Κάθε προϊόν έχει συγκεκριμένο ιξώδες.

Το φάσμα των προϊόντων που μπορεί να γεμίσει
αυτό το inline filler περιλαμβάνει:

  • αντλήσιμα προϊόντα τα οποία γεμίζονται στο Grunwald MOBIFILL
  • προϊόντα πολλαπλών στρώσεων, τα οποία γεμίζονται με Grunwald-SEMIDOS ως σάλτσα
  • μη αντλήσιμα προϊόντα που γεμίζονται στο
    Grunwald FLEXODOS και το
  • Grunwald filler μπιζελιού για τη διακόσμηση των προϊόντων με ρεβίθια.

Απεριόριστη ευελιξία

Λόγω του ευρέος φάσματος τροφίμων και ευκολιών προϊόντων η Bischofszell Nahrungs-mittel AG αναπτύσσει ένα καλά μελετημένο κόνσεπτ μηχανών που επιτρέπει τη μεγαλύτερη δυνατή ευελιξία στην καθημερινή παραγωγή. Καθοριστικός παράγοντας για την ευελιξία αυτή είναι η
η ακόλουθη τεχνική λύση:

  • όλοι οι fillers είναι σε κινητή κατασκευή
  • όλοι οι fillers μπορούν να συνδεθούν σχεδόν σε οποιαδήποτε θέση της βασικής γραμμικής μηχανής, έτσι ώστε ο πελάτης να μπορεί να επιλέξει από ένα πολύ ευρύ φάσμα ποικιλομορφίας όσον αφορά την παρουσίαση του προϊόντος.
2-lane cup filler GRUNWALD-FOODLINER 3.000 with 4 docked mobile fillers

Εγγυημένη γέμιση χωρίς αλλεργιογόνα

Με το “plug and fill”, κάθε filler μπορεί να αντικατασταθεί σε 3 με 5 λεπτά. Αυτό σημαίνει ότι τα fillers χρησιμοποιούνται σε ένα περιστροφικό σύστημα. Σε περίπτωση αλλαγής προϊόντος, το πλήρες σύστημα dosing με όλα τα εξαρτήματα που έρχονται σε επαφή με το προϊόν απλώς αντικαθίσταται με ένα επόμενο, ήδη καθαρισμένο dosing system. Συνδέονται και αποσυνδέονται σε λίγα μόνο βήματα χωρίς τη χρήση εργαλείων με αποτέλεσμα η χρονοβόρα επαναρύθμιση δεν είναι πλέον απαραίτητη.

Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι ότι η παραγωγή χωρίς αλλεργιογόνα είναι εγγυημένη, διότι με την ανταλλαγή των συστημάτων dosing όλα τα
τα μέρη που έρχονται σε επαφή με το προϊόν επίσης ανταλλάσσονται.

Οι πελάτες της Grunwald από τη βιομηχανία delicatessen επιβεβαίωσαν την τεράστια ευελιξία του “plug and fill” και ανέφεραν ότι με τη χρήση κινητών συστημάτων δοσομέτρησης μπορούν να γεμίζονται πάνω από 40 διαφορετικά προϊόντα στην καθημερινή παραγωγή.

Το μηχάνημα αυτό τέθηκε σε λειτουργία εντός χρονοδιαγράμματος παρά τις δύσκολες συνθήκες λόγω της κατάστασης με την πανδημία.

Περισσότερα άρθρα

Η CFS Industrial στην FoodTech Expo 2023

Συμμετέχουμε! 11-13 Νοεμβρίου η εταιρεία μας συμμετέχει στην έκθεση Foodtech 2023 στο Athens Metropolitan Expo. Θα χαρούμε πολύ να σας δούμε στο περίπτερο μας και

mdf expo cfs

Η CFS Industrial στην MDF Expo 2022

Από τις 12 έως τις 14 Νοεμβρίου η CFS Industrial θα συμμετέχει στην έκθεση MDF Expo, και θα σας παρουσιάσει μερικές από τις πιο εδραιωμένες λύσεις που έχει εγκαταστήσει στις βιομηχανιες τυριού και γαλακτοκομικών (dairy), καθώς και κρέατος και πουλερικών. Η έκθεση θα διεξαχθεί στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo.

Grunwald Συσκευασία σε Κουβά

Grunwald Rotary Bucket filler

Bucket filler περιστροφικού τύπου υψηλής δυναμικότητας για οποιοδήποτε φορμάτ και χωρίς σχεδόν καμία αλλαγή εξαρτημάτων Η Grunwald Hittpac XL είναι μια νέα μηχανή που αποτελεί