Roasting ξηρών καρπών – Προστασία λιπαρών οξέων – Κανένα πρόβλημα με το FoodSafety IRD

Είτε πρόκειται για ένα γρήγορο σνακ μεταξύ των γευμάτων, είτε για ένα εκλεκτό συστατικό για ψήσιμο ή μαγείρεμα ως βάση για την παραγωγή vegan φαγητών, οι ξηροί καρποί, τα αμύγδαλα και οι ελαιούχοι σπόροι ποικίλουν σε χρήση και είναι ιδιαίτερα υγιεινές τροφές. Αν και περιέχουν υψηλό ποσοστό λίπους, συνιστώνται από τους ειδικούς σε θέματα διατροφής. Όχι μόνο για τα πολυάριθμα μέταλλα, τις πρωτεΐνες και τις φυτικές ίνες, αλλά κυρίως και για τα τα λίπη που καθιστούν αυτή την υπερτροφή τόσο υγιεινή. Τα λιπαρά που περιλαμβάνονται είναι πολυακόρεστα (polyunsatureted), τα λεγόμενα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Είναι πολύ σημαντικό αυτοί οι τύποι οξέων να προστατεύονται κατά τη βιομηχανική επεξεργασία των ξηρών καρπών. Παρ’ όλα αυτά, οι ξηροί καρποί, τα αμύγδαλα και άλλες παρόμοιες τροφές πρέπει να υποβληθούν σε θερμική επεξεργασία. Αυτό είναι ένα ιδανικό έργο που μπορεί να πραγματοποιηθεί με το FoodSafety IRD της Kreyenborg GmbH & Co. KG από το Senden στη Βεστφαλία της Γερμανίας.

Ενώ οι ξηροί καρποί έχουν ψηθεί κυρίως σε περίπλοκες διεργασίες συναγωγής με τη χρήση π.χ. θερμού αέρα ή λαδιού μέχρι πρόσφατα, υπάρχει σήμερα η κοινή αντίληψη ότι η τεχνολογία υπέρυθρης ακτινοβολίας προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα σε αυτή την εφαρμογή. Αυτή η τεχνολογία όχι μόνο καβουρδίζει, αλλά και παστεριώνει τους ξηρούς καρπούς, πράγμα απαραίτητο για την ασφάλεια αυτών των τροφών. Το υπέρυθρο φως στο FoodSafety IRD είναι μια κατασκευασμένη στα μέτρα σας λειτουργία όσον αφορά αυτή την διαδικασία επεξεργασίας. Ο στοχευμένος έλεγχος της θερμοκρασίας σε έως και 4 προκαθορισμένες ζώνες εξασφαλίζει μια ήπια και με εξαιρετική ακρίβεια επεξεργασία του τροφίμου. Το ψημένο προϊόν θερμαίνεται τόσο από το εσωτερικό, όσο και από το εξωτερικό με επιπλέον επεξεργασία με θερμότητα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την εξαιρετική γεύση και την προστασία των τα λιπαρών οξέων, χωρίς κανένα κίνδυνο καψίματος. Το υπέρυθρο φως εξασφαλίζει μια πολύ ομαλή και ήπια θερμική επεξεργασία καθώς και ένα βέλτιστο αποτέλεσμα παραγωγής, σε συνδυασμό με τη συνεχή ανάμιξη των ξηρών καρπών. Τα πιο πρόσφατα αποτελέσματα ερευνών, που επιβεβαίωσαν μια πολύ μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και σημαντικά μειωμένη περιεκτικότητα σε ακρυλαμίδιο σε σύγκριση με τις παραδοσιακές διαδικασίες, μιλούν από μόνα τους. Το περιστροφικό τύμπανο υπέρυθρης ακτινοβολίας, το οποίο μπορεί να λειτουργήσει είτε με παρτίδες είτε συνεχόμενα, και το οποίο διατίθεται σε διάφορα μεγέθη, προσφέρει μερικά επιπλέον πλεονεκτήματα, όπως η ενεργειακά αποδοτική και άμεσα λειτουργική του ικανότητα, η οποία αποκλείει κάθε είδους μακρόχρονη απαίτηση προθέρμανσης.

Περισσότερα άρθρα

Η CFS Industrial στην FoodTech Expo 2023

Συμμετέχουμε! 11-13 Νοεμβρίου η εταιρεία μας συμμετέχει στην έκθεση Foodtech 2023 στο Athens Metropolitan Expo. Θα χαρούμε πολύ να σας δούμε στο περίπτερο μας και

mdf expo cfs

Η CFS Industrial στην MDF Expo 2022

Από τις 12 έως τις 14 Νοεμβρίου η CFS Industrial θα συμμετέχει στην έκθεση MDF Expo, και θα σας παρουσιάσει μερικές από τις πιο εδραιωμένες λύσεις που έχει εγκαταστήσει στις βιομηχανιες τυριού και γαλακτοκομικών (dairy), καθώς και κρέατος και πουλερικών. Η έκθεση θα διεξαχθεί στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo.

Grunwald Συσκευασία σε Κουβά

Grunwald Rotary Bucket filler

Bucket filler περιστροφικού τύπου υψηλής δυναμικότητας για οποιοδήποτε φορμάτ και χωρίς σχεδόν καμία αλλαγή εξαρτημάτων Η Grunwald Hittpac XL είναι μια νέα μηχανή που αποτελεί