Η τελευταία λέξη της τεχνολογίας για τη συσκευασία προϊόντων υψηλής ποιότητας

Οι παραγωγοί τροφίμων θέτουν συχνά το ερώτημα σχετικά με το ποια τεχνολογία είναι η καλύτερη για τη συσκευασία των προϊόντων τους. Για να απαντηθεί αυτό το ερώτημα πρέπει να εξετασθούν ορισμένες σημαντικές παράμετροι. Η διάρκεια ζωής και η εμφάνιση των προϊόντων είναι πολύ σημαντικές. Ωστόσο, πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη και το συνολικό κόστος της διαδικασίας συσκευασίας.

Μέγιστη διάρκεια ζωής

Επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι η συσκευασία συρρίκνωσης συμβάλλει εξαιρετικά στην ανθεκτικότητα λόγω του υψηλού κενού και της απομάκρυνσης του οξυγόνου σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Φυσικά, η μεγάλη διάρκεια ζωής προϋποθέτει οπωσδήποτε ότι το μηχάνημα συσκευάζει τα προϊόντα στο μέγιστο δυνατό κενό και σφραγίζει τις συσκευασίες τέλεια. Η ιδανική τιμή του κενού εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις ιδιότητες του προϊόντος. Τα καπνιστά προϊόντα είναι πιο ξηρά από το φρέσκο κρέας, γεγονός που διευκολύνει την διαδικασία κενού. Τα φρέσκα τυριά με τρύπες ή τα ολόκληρα κοτόπουλα έχουν διαφορετική δομή από τα στερεά τρόφιμα και πρέπει να αντιμετωπίζονται διαφορετικά κατά τη διαδικασία υποβολής σε κενό. Εξαιρετικό ρόλο παίζει η θερμοκρασία του προϊόντος, η οποία επιδρά θερμοδυναμικά.

Ελκυστική εμφάνιση

Στα τελικά σημεία πώλησης, οι πελάτες αγοράζουν αρχικά με την οπτική εμφάνιση. Προτού δοκιμαστεί το προϊόν, η ελκυστική εμφάνιση είναι αυτή που παίζει τον καθοριστικό ρόλο. Το υπερσύγχρονο shrink packaging εστιάζει την προσοχή στο προϊόν και όχι στη συσκευασία. Το προϊόν αποκτά μια χειροτεχνική, μη βιομηχανική εμφάνιση σε σύγκριση με εναλλακτικές τεχνολογίες. Αυτή η εμφάνιση της συρρικνωμένης συσκευασίας αναδεικνύει την κορυφαία ποιότητα του συσκευασμένου προϊόντος. Επιπλέον, η διαδικασία συρρίκνωσης μειώνει στο ελάχιστο το περίσσειο φιλμ, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό σήμερα, όταν οι πελάτες θέλουν να βλέπουν όσο το δυνατόν λιγότερες συσκευασίες στο κατάστημα. Το πιο πρόσφατο υλικό των συρρικνωμένων σακουλών της Supervac είναι κατασκευασμένο από ένα πολύ λεπτό φιλμ που είναι ανθεκτικό σε διάτρηση, καθώς και υψηλό επίπεδο στεγανότητας. Έτσι επιτυγχάνεται μια διαδικασία συσκευασίας, η οποία είναι ασφαλής και εξοικονομεί πολύτιμους πόρους.

Συσκευασία Κενού Κρέας

Βέλτιστο συνολικό κόστος

Το συνολικό κόστος πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά την επιλογή της βέλτιστης τεχνολογίας συσκευασίας. Για την ιδανική συσκευασία συρρίκνωσης, οι μηχανές conveyorized chamber σε συνδυασμό με μια δεξαμενή συρρίκνωσης και μια μονάδα στεγνώματος είναι ιδιαίτερα κατάλληλες. Οι συγκεκριμένες μηχανές έχουν πολύ υψηλή απόδοση και είναι εύχρηστες, ευέλικτες και οικονομικά αποδοτικές κατά τη λειτουργία τους. Η συσκευασία συρρίκνωσης είναι αρκετά οικονομικά, διότι το πάχος της μεμβράνης ξεκινά από περίπου 45 μm. Όσο πιο παχύ είναι το φιλμ, τόσο υψηλότερη είναι η τιμή.

Τι μπορεί να κάνει η Supervac για εσάς

Η Supervac δραστηριοποιείται στην αγορά για περισσότερα από 55 χρόνια, δημιουργώντας λύσεις για συσκευασίες κενού υψηλής ποιότητας. Το φάσμα των μηχανημάτων της Supervac περιλαμβάνει ειδικές μηχανές συσκευασίας κενού, εξοπλισμό συρρίκνωσης, ψύξης και στεγνώματος, βοηθήματα και ολοκληρωμένες λύσεις για αυτόματη πλήρωση σακουλών. “Η Supervac αντιπροσωπεύει την αισθητικά ελκυστική συσκευασία, εξασφαλίζοντας παράλληλα τη μέγιστη διάρκεια ζωής του προϊόντος”, λέει ο διευθύνων σύμβουλος Alexander Aigner σχετικά με τις απαιτήσεις για τις μηχανές. Η Supervac δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες της να είναι ανταγωνιστικοί και επιτυχημένοι με υπερσύγχρονες τεχνολογίες και μακροχρόνιες υπηρεσίες.

Περισσότερα άρθρα

Η CFS Industrial στην FoodTech Expo 2023

Συμμετέχουμε! 11-13 Νοεμβρίου η εταιρεία μας συμμετέχει στην έκθεση Foodtech 2023 στο Athens Metropolitan Expo. Θα χαρούμε πολύ να σας δούμε στο περίπτερο μας και

mdf expo cfs

Η CFS Industrial στην MDF Expo 2022

Από τις 12 έως τις 14 Νοεμβρίου η CFS Industrial θα συμμετέχει στην έκθεση MDF Expo, και θα σας παρουσιάσει μερικές από τις πιο εδραιωμένες λύσεις που έχει εγκαταστήσει στις βιομηχανιες τυριού και γαλακτοκομικών (dairy), καθώς και κρέατος και πουλερικών. Η έκθεση θα διεξαχθεί στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo.

Grunwald Συσκευασία σε Κουβά

Grunwald Rotary Bucket filler

Bucket filler περιστροφικού τύπου υψηλής δυναμικότητας για οποιοδήποτε φορμάτ και χωρίς σχεδόν καμία αλλαγή εξαρτημάτων Η Grunwald Hittpac XL είναι μια νέα μηχανή που αποτελεί