Tempura Παναρισμένες Κοτομπουκιές, Ψαροκροκέτες

Ζουμερό και λαχταριστό στο εσωτερικό, τραγανό και ελαφρύ στο εξωτερικό – αυτή είναι η χρυσή τομή για τις τέλειες κοτομπουκιες. Πρωτοπαρουσιάστηκε τη δεκαετία του ’80, και σήμερα αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο του fast food.

Τα chicken nuggets δημιουργούνται από κομματάκια στήθους κοτόπουλου που κόβονται στο χέρι και εν συνεχεία μετατρέπονται σε ένα διαμορφωμένο μείγμα φιλέτων πουλερικών, είτε τηγανητά είτε μαγειρεμένα. Κατά τη διάρκεια της παραγωγής οι κατασκευαστές αναζητούν συνεχώς σταθερή ποιότητα προϊόντος, μέγιστη απόδοση, ασφάλεια τροφίμων και ελκυστική εμφάνιση. Πώς όμως θα το επιτύχουν αυτό; Αν θέλει κανείς πραγματικά να φτιάξει το τέλειο nugget, πρέπει να υπερέχει σε κάθε στάδιο της παραγωγικής διαδικασίας, ξεκινώντας από τα συστατικά και την προετοιμασία τους, προχωρώντας στη διαμόρφωση και τη μίξη tempura, μέχρι το μαγείρεμα, το τηγάνισμα, την κατάψυξη και τη συσκευασία. Με όλη την τεχνογνωσία σχετικά με την εφαρμογή της tempura, η οποία έχει δημιουργηθεί τα τελευταία 50 χρόνια, η GEA χαρίζει την απόλυτη συνταγή της επιτυχίας.

Το μυστικό βρίσκεται στο μείγμα

Ο τρόπος με τον οποίο αναμιγνύεται το προϊόν είναι καθοριστικός για την επιτυχία της διαδικασίας διαμόρφωσης. Μέσα από την πολυετή εξέλιξη της τεχνολογίας ανάμιξης, η GEA έχει τελειοποιήσει τη διαδικασία. Μετρώντας τη ροπή μέσα στο GEA ProMix καθώς το προϊόν ψύχεται, οι μηχανικοί της GEA μπορούν να βοηθήσουν τους πελάτες να πετυχαίνουν κάθε φορά το βέλτιστο επίπεδο ψύξης, και επιτρέποντας στον GEA MaxiFormer να λειτουργεί για πολλές ώρες συνεχόμενα χωρίς να φράζει. Εάν οι πελάτες αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην επίτευξη του σωστού μείγματος, οι τεχνολόγοι τροφίμων της GEA θα συνεργαστούν μαζί τους, μέχρι να αγγίξει την τελειότητα.

Το μυστικό βρίσκεται στο μίγμα και για του tempura batter mix, καθώς το σταθερό ιξώδες της tempura είναι απαραίτητο για τη βελτιστοποίηση της πρόσληψης, εξαλείφοντας έτσι τις απώλειες και εξασφαλίζοντας ένα τραγανό προϊόν. Με το GEA TempuMixer II οι κατασκευαστές μπορούν να επιτύχουν αυτό το αποτέλεσμα.

Τηγάνισμα με χρυσαφένιο χρώμα

Ο εξοπλισμός τηγανίσματος της GEA σας βοηθά να πετύχετε τραγανά και χρυσαφένια nuggets. Τα φορμαρισμένα coated nuggets τηγανίζονται με το GEA EasyFry για να σταθεροποιηθεί η επικάλυψη και να αποκτήσει χρώμα. Για να πληροί τα υψηλότερα πρότυπα ασφαλείας, το fryer έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί με αυτοτροφοδοτούμενο φιλτράρισμα και χαμηλή κατανάλωση λαδιού και έλεγχο συνταγών, ενώ με τις λύσεις διαχείρισης λαδιού που διαθέτει μπορεί κανείς να παρατείνει τη διάρκεια ζωής του λαδιού έως και 5 φορές!

Κατά τη διάρκεια του cooking ο στόχος είναι το προϊόν να μαγειρευτεί πλήρως για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των τροφίμων και να επιτευχθεί η επιθυμητή απόδοση και γεύση του τελικού προϊόντος. Τα flash-fried nuggets περνούν μέσα από τον σπειροειδή φούρνο τριών φάσεων της GEA CookStar, όπου προστίθεται ατμός και θερμότητα.

Προηγμένη τεχνολογία GEA

Ανάμιξη, φορμάρισμα, coating, frying, cooking, κατάψυξη και συσκευασία. Η GEA μπορεί να παρέχει την πλήρη αυτοματοποιημένη γραμμή κοτομπουκιών με επικάλυψη tempura.

Το μυστικό είναι ο πλήρης έλεγχος της γραμμής

Η GEA εγκατέστησε την πρώτη πλήρως αυτοματοποιημένη γραμμή παραγωγής nugget κοτόπουλου στην Danpo A/S στη Δανία, ηγέτιδα εταιρεία στα προϊόντα κοτόπουλου. Σε αυτή τη γραμμή παράγεται μια σειρά από nuggets κοτόπουλου με το εμπορικό σήμα “Your Chicken”. Η γραμμή περιλαμβάνει τον GEA MaxiFormer στην καρδιά της, παρέχοντας nuggets υψηλής ποιότητας σε μια πλήρως αυτόματη διαδικασία υψηλής παραγωγής, με την ελάχιστη δυνατή χρήση εργατικού δυναμικού. Παρακολουθήστε το βίντεο για να δείτε πώς αλέθουν, αναμειγνύουν, επικαλύπτουν, μαγειρεύουν, τηγανίζουν, καταψύχουν και συσκευάζουν nuggets κοτόπουλου μέρα με τη μέρα με μόνο 2 χειριστές.

Δείτε περισσότερες εφαρμογές

Αλλαντικά κομμένα σε φέτες

Κοπή σε Slices με το GEA OptiSlicer Το GEA OptiSlicer 6000 είναι η ιδανική μηχανή κοπής σε φέτες υψηλής ταχύτητας, ιδιαίτερα για προϊόντα κανονικού σχήματος,

Καπνιστός Σολωμός

Φιλέτο σολομού που έχει ωριμάσει και καπνιστεί για να διατηρηθεί το ψάρι και να ενισχυθεί η γεύση του. Μπορεί να είναι μεταξένια λείος ή τρυφερός και αφράτος.

Φρέσκο μαριναρισμένο κοτόπουλο

Το φρέσκο μαριναρισμένο κοτόπουλο προσφέρει κάτι παραπάνω από αυξημένη διάρκεια ζωής. Έχει εξελιχθεί σε μια μέθοδο προσθήκης αξίας όσον αφορά την ενισχυμένη γεύση, το ελκυστικό χρώμα και την υψηλότερη απόδοση των προϊόντων.

Ζαμπόν

Η GEA προσφέρει μια ολοκληρωμένη λύση για το μαρινάρισμα του μαγειρεμένου ζαμπόν, ξεκινώντας από την προετοιμασία της μαρινάδας, την έγχυση και την τρυφεροποίηση και μέχρι το tumbling.

Λουκάνικο

Τα γαλακτωματοποιημένα λουκάνικα είναι μαγειρεμένα λουκάνικα που έχουν τεμαχιστεί μέχρι να αποκτήσουν τη συνοχή μιας πάστας. Το χοτ ντογκ, το λουκάνικο φρανκφούρτης, η μορταδέλα, το λουκάνικο συκωτιού, και το πατέ είναι μερικά τυπικά παραδείγματα.